Karantén

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Karantén

2020. április 23.
A megváltozott körülmények, és az új világ kíméletlenül hatol be a mindennapjainkba. Sok minden hiányzik abból, amit megszoktunk.
Neked mi hiányzik a legjobban? Ebben a témában indítottunk egy új szavazást, és várjuk a hozzászólásokat is itt.
A szavazás állását és majd a végeredményt ide kattintva nézheted meg.

2020. április 13.
Több, mint egy hónapja figyeli mindenki a fertőzöttek számának emelkedését, és miközben a világ minden részéről érkeznek a járvány berobbanásáról, a fertőzöttek számának hirtelen megugrásáról hírek, itt a mi kis országunkban, ahogy még sok más országban is, viszonylag egyenletesen emelkedik a fertőzöttek száma. Abban egyet érthetünk, hogy az eltérő terjedési görbék több okra vezethetők vissza, erre talán mindenkinek megvan a saját hipotézise, magyarázata.
Saját véleményed szerint itt Magyarországon mi fog történni a közeljövőben? Ezzel kapcsolatban várjuk a véleményedet, és szavazatodat legújabb kérdésünkkel.
A szavazás állását és majd a végeredményt ide kattintva nézheted meg.

2020. április 8.
Az idő előre haladtával újabb és újabb témák merülnek fel, nem csak itt, mindenhol. Jelenleg az egyik leginkább megosztó kérdéskör a maszkok viselése, viseltetése.
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, ezért egy szavazást indítottunk. Mit tennél, ha rajtad múlna, neked kellene döntened a maszk viselésének kötelezővé tételében?
A szavazás állását és majd a végeredményt ide kattintva nézheted meg.

2020. február 28.
Szinte mindenkit foglakoztat a közelgő járvány, a járvánnyal járó helyzet. Írd le, mi a véleményed, írd le, ha konkrét tapasztalatod, ötleted, tanácsod van a járvánnyal kapcsolatban.
Ismerkedjünk?
Ne ismerkedjünk?
Bevásároljunk?
Ne vásároljunk be?
Hogyan tartsuk a kapcsolatot másokkal?
Hogyan tartsuk a kapcsolatot a fertőzöttekkel?
Számtalan kérdés, mely felmerülhet benned, kérdezz vagy válaszolj!

Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
nincs kép
zoltan1972#3132020-04-18 09:14:12
Na vírusozzunk egy kicsit.. 

             !link:https://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_n%C3%A9pess%C3%A9g_szerinti_list%C3%A1ja                

Ez a Wikipédia oldal szerint a föld lakossága ~8milliárd fő

Az inedex világjárvány térképe szerint a fertőzöttek száma 2251770 

 !link:https://index.hu/belfold/2020/03/10/covid-19_koronavirus_jarvany_terkep_esetszam_halottak_fertozottek/ 

Ha figyelembe vesszük, hogy sok ember nem megy orvoshoz, mert enyhék a tünetei/ vagy tünetmentes fertőzőek, és ez a szám kb az ötöde a valós fertőzötteknek, akkor is kb 20 millió fertőzött van. A föld 8 milliárdos lakossághoz viszonyítva  szerintem mindenki vonja le a saját konzekvenciáit  :o  :o 
gipsyboy#3122020-04-17 20:31:21
A(z) #312 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
cdfatime#3112020-04-17 18:25:50
A(z) #311 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
pandora#3102020-04-16 18:14:51
Válasz a(z) 309. üzenetre:
A légi személyforgalom korlátozva van, de nem teljesen állt le.
Ezen kívül viszont a sok csomagszállító egyáltalán nem állt le, sőt. Sokkal több a csomagforgalom.
cdfatime#3092020-04-16 17:47:55
A(z) #309 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
pandora#3082020-04-16 17:08:01
Így friss élménnyel, összehasonlítva Németországot, Ausztriát, és itthont, nekem még valami feltűnt.

A hangulat.

Északkelet-Németországban egyáltalán nincs nemhogy síri hangulat, hanem még aggodalmas hangulat sem. Rendben, mondhatjuk hogy nagyjából csaknem elkerülte a járvány azt a vidéket, mert nyaralókörnyék lévén, jó korán már csak azt engedték be, aki ott lakik, az meg olyan kevés, hogy az emberek százméteres távolságot is tudnának tartani.
De nem tartanak annyit, tartják a másfelet-kettőt, ha sikerül. Ha nem sikerül, nem. Jókedvűek, toleránsak, kedvesek, összetartóak. Egy szupermarketbe bemenve az ember szinte semmit sem lát a járványból. A pénztáros plexi lap mögött ül mert felszerelték mindenhova jó hamar, a vonalak felfestve, de kb ennyi. Továbbra is kedvesen útbaigazít az eladó ha kérdezel, továbbra is segítenek a felső polcról levenni amit akarsz, továbbra is segítenek ha beszorul az érme a kosárba, és nagyot köszönnek amikor belépsz-kilépsz.

Nagyjából ugyanez vonatkozik a nagyobb népsűrűségű Berlinre, vagy Bécsre is, amennyire láttam.

Itthon viszont, engem valósággal ledöbbentett a síri közhangulat. Mindenki reszket, ideges, az egy dolog. Ezt még meg lehet magyarázni (főleg a rengeteg beszaratásra operáló bulvárral, ami ott kevésbé jellemző), de a közértben az eladó úgy néz a vevőre mint egy gyilkosra, ha a járdán szembe megy valaki, sandán méricskéli és széles ívben kikerüli (basszus nem, nem kaphatod el attól hogy elment melletted az utcán egy pillanatra egy fertőzött!), udvariatlan feliratok kerülnek ki mindenhova ahol utasítanak hogy mit csinálj vagy mit ne csinálj, rövid, pattogó szavakban kommunikálnak a szolgáltatók az ügyfelekkel, és köszönni kb. mindenki hirtelen elfelejtett...

Kis honunkban ahogy látom, általános bunkósági járvány vette kezdetét mellékhatásképpen.

A másik észrevételem, hogy Németországban minden nyitvatartó üzlet meghosszabbította, széthúzta a nyitvatartását, hogy eloszoljon a vásárlók száma. Későig nyitvatartanak azok is, akik eddig kora délután bezártak.
Itt meg kora délután bezárnak, így nyilván előtte jó sokan lehetnek. :o  :o 
Megmagyarázhatná nekem valaki, hogy ebben meg mi a jó?! Mert nem logikus, két szempontból sem.
1: több nyitvatartás = egyszerre kevesebb vásárló.
2: a bezárások miatti tömeges munkanélküliség helyett több műszak = több dolgozó, kevesebb munkanélküli

A harmadik, ami furcsa. Kint elviselik a korlátozásokat, fegyelmezetten be is tartják, de nem szeretik. Itt meg olyan, mintha az emberek élveznének a korlátozásokat, és akarnának. Sőt! Korlátozzák csak mégjobban - a szomszédot meg a többieket! :napersze:  :D 

Kint aki nem vesztette el a munkáját, vagy BÁRMI lehetősége adódik dolgozni, ezerrel rohan dolgozni. Itt meg otthon *akarnak* maradni, és olyan sem akar dolgozni, aki dolgozhatna. Inkább bezár, távol marad, szabadságot vesz ki, csődbe megy, aztán kétségbeesve siránkozik. 
Mert annyira fél, vagy nem tudom. Ez szomorú.

nincs kép
zoltan1972#3072020-04-16 11:58:13
Válasz a(z) 306. üzenetre:gozeke.... :D 
pandora#3062020-04-16 11:21:54
Válasz a(z) 305. üzenetre:
A bulvársajtó valóban ilyen.
Amit belinkeltem, az viszont egy gyógyszertár oldala. :o 
Azért nem mindegy hogy Gizike vagy gőzeke... :D 

nincs kép
zoltan1972#3052020-04-16 09:11:43
Válasz a(z) 294. üzenetre:erre elmeselnek egy nem szorosan a temahoz tartozo tortenetet. A 76 uton kozlekedtem kamionnal, amikor elottem 2 URES kamion utkozott. Semmi komoly, mind ket sofor megserult, szerencsere csak konnyeben. Mento, tuzolto vegezte a dolgat, majd elmentek. Este a hiradoban azt latom, hogy " katasztrofa helyzet alakult ki, tobb ezer liter uzemanyag elfolyt, foldet kell cserelni, ez egyik sofort a helyszinen ujra kellett eleszteni, mentohelikopter vitte el ( es a felvetelen volt is helikopter, bar en vegig ott voltam es ilye nem lattam). Egy ujsagiro kislannyal jartam es meg is kerdeztem, higy miert kell eltulozni. A valasza" az emberek ingerkuszobje olyan magas, es annyira vagynak a tragedias hirekre, hogy fel kell tupirozni az esetek tibbseget, maskulonben az emberek nem nezik, olvassak"  

Tehat ovatosan  a belinkelt cikkekkel, mert nem biztos hogy nema "feltupirozott" valosagot adjak be neked
nincs kép
zoltan1972#3042020-04-16 07:07:38
Válasz a(z) 302. üzenetre: Ha autoval mentel volna, meg kevesebb lett volna az esely :D 
nincs kép
zoltan1972#3032020-04-16 07:04:30
Válasz a(z) 301. üzenetre:Egy idoben komolyabb helyeken voltak orvosi kutatasok. Targya az influenza. Nekik is feltunt(mily erdekes) hogy az influenza, bar folyamatosan jelen van, megis csak a keves napsuteses napokon okoz jarvanyt. El is kezdtek onkentesekkel vizsgalni (ha jol emlekszem 400 emberrel). A csapat felenek placebot adtak, a masik felenek napi 10000 NE D vitamint. Majd 2 het elteltevel megfertoztek oket az influenza valamelyik gyengebb torzsevel. Es mily erdekes volt, akik D vitamint kaptak, azok 97%.-a nem lett beteg,mig a placebot kapoknak ugyanez volt a fertozes szazaleka. 
pandora#3022020-04-15 22:51:55
Ígértem egy kis külföldi beszámolót.

Rostocki pályaudvar: normál üzemmód, vannak utasok rendesen, vonatok is rendesen járnak, senkin nincs maszk, sem kesztyű, várakozási vonalak felfestve, a 2 métert higgadtan betartják. A kalauzon se maszk, se kesztyű. Alig látszik hogy járvány van. A fertőzöttség ezen a környéken nagyon alacsony maradt végig.

Berlin: kihalt pályaudvar, alig lézengő utasok, üres peronok. Feltűnik pár maszk, a többség nem visel, kesztyűt pedig senki, a dolgozók sem. A személyes távolságot tartják, mindenfelé fel vannak festve a vonalak. Minden vágányon láttam vonatot, szinte teljesen üresek, de járnak.

Nürnberg: az emberek többségén van maszk (nagyjából a németeken van maszk, az etnikumon nincs  :napersze:  ), de kesztyű nincs senkin. A dolgozók maszkot viselnek, a 2 méter távolság betartva, a büfékben a várakozási vonalak felfestve, és be is tartják. Rengetegen vannak a pályaudvaron amúgy, az utcán is nyüzsög az élet. Feltűnően sok rendőrt láttam, fogalmam sincs miért.

Bécs: a közlekedési eszközökön Ausztriában a maszk kötelező, rajtam is volt, és mindenkin. A kalauzon is. Kesztyű továbbra se senkin, csak a takarítónőn és a kalauzon. Nem láttam várakozási vonalakat felfestve, viszont maguktól fegyelmezetten tartják a távolságot. A forgalom közepes, nem kihalt a pályaudvar, de azért kevesen vannak. A vonaton abban a vagonban, amibe szálltam, 2 utas volt rajtam kívül, úgyhogy nem 2, hanem vagy 5 méter tud lenni az emberek között.

Budapest Kelenföld: se kesztyűt, se maszkot nem láttam, igaz, este volt, nagyon kevesen lézengtek. Az egész vonatról amin jöttem, 4 utas szállt le. Az emberek között 10 méter távolságot is könnyű tartani, így aztán sok jelentősége amúgy sincs hogy mi van rajtuk.

Összességében, nekem úgy tűnik, a személyes távolságtartás és a maszk lesz az, ami beválik, nem okoz fennakadásokat, és le is lehet nyeletni az emberekkel harcok nélkül. Persze kérdés, hogy ha többen kimerészkednek, akkor hogyan lehet majd a közlekedésben a 2 métert betartani...na akkor mégis lesz jelentősége a maszknak. ;)

A másik ami úgy tűnik nekem, ha valaki átutazza fél Európát, kevesebb az esélye a megfertőződésre, mintha elmegy a Fogarasi Tescóba. :napersze: 
router#3012020-04-15 22:30:42
Válasz a(z) 297. üzenetre:

A laborkontroll kérlelhetetlen tény, amivel nehéz vitatkozni. 

Egyébként amikor kint sütteted a makk-egészséges :D seggedet nyáron Délegyen, akkor több 10ezer NE szintetizálódik a szervezetedben pillanatok alatt.

Télen meg semmi, hát nem csodálatos, hogy mindig télen vannak csak az influenzajárványok?
router#3002020-04-15 22:26:12
Válasz a(z) 299. üzenetre:

:D
perke#2992020-04-15 22:11:09
Válasz a(z) 297. üzenetre:
Mert te fehérjével eszed a vitamint 
pandora#2982020-04-15 22:09:18
Válasz a(z) 296. üzenetre:
A 2000 és 3000 az nem 6 vagy 8 ezer. :) 
Semmi bajom a multivitaminokat és egyebeket szedőkkel, gyógyszerellenes se vagyok, de rengetegen szedik az adagok többszörösét mindenféle vitaminokból, nem értem miért jó az...
pandora#2972020-04-15 22:04:11
Válasz a(z) 295. üzenetre:

És hol található a nem alavult? :)
Csak mert a legnagyobb dózis, amit egyáltalán találni, az 4000, és elhízott felnőtteknek javasolják. Normál felnőttnek ott is 2000.

Részemről soha nem szedtem semmilyen vitamint, táplálékkiegészítőt. Náthás olyan rég voltam, hogy már nem emlékszem, influenzás meg soha.
Nem hinném hogy gyógyszereken múlik. 
nincs kép
zoltan1972#2962020-04-15 22:02:48
Válasz a(z) 294. üzenetre:Már rég 3000Ne egységnél kezd az ajánlás. "kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét "  :D 
router#2952020-04-15 21:55:49
Válasz a(z) 294. üzenetre:

Ez már régen elavult irányszám.
pandora#2942020-04-15 21:51:52
Válasz a(z) 292. üzenetre:

"Napi szükséges mennyiség

Gyermekkorban 400-1000 IE/nap, felnőttkorban megelőzésre 1500-2000 IE/nap D-vitamin szedése javasolt."

https://benu.hu/cikk/a-d-vitamin-tuladagolas-veszelyei/

Ha 4szer lövünk le valakit, akkor is csak egyszer hal meg. :D
nincs kép
zoltan1972#2932020-04-15 21:16:51
Válasz a(z) 292. üzenetre:Én csak 6000NE D vitamint szedtem, és elkerült az influenza...
Erre  a COVID.-ra azt mondják ez nem elég. Sajnos...
Bár az arányszámokat nézve 9milliárd emberre 2 millió fertőzött nem is annyira sok
router#2922020-04-15 21:10:31
Válasz a(z) 290. üzenetre:

Miért ne lehetne újból elkapni, ha mutálódik?
Én például tavaly 2x kaptam el 1 szezonban az influenzát, ugyanolyan ótvar dög tünetekkel, mind a kettőt.
De idén tanultam belőle, és napi 8 ezer NE D3 vitamint szedtem/-ek hosszú hónapok óta és semmi (hogy lekopogjam).
pandora#2912020-04-15 20:03:02
Válasz a(z) 290. üzenetre:
"Riogatnak" - igen, ez a helyes kifejezés. :D Nyilván minden érdek nélkül teszik... :napersze: 
perke#2902020-04-15 19:35:08
Válasz a(z) 289. üzenetre:

“Azt lenne jó megtudni, hogy aktuálisan valaki már átesett-e a fertőzésen. Merthogy számára végetért a járvány, mehet ahova akar, és ennek óriási a gazdasági jelentősége”

Ha és amennyiben nem lehet újra elkapni, mert ugye a dél-koreai elvtársak ezzel riogatnak. :D
pandora#2892020-04-15 18:00:39
Válasz a(z) 288. üzenetre:
Abból nem is igen csinálnak titkot (nem is lehetne), hogy azért alacsony a fertőzöttek száma, mert nem tesztelnek. Csak azt tesztelik le, aki súlyos tüneteket mutat. (Még a gyenge tüneteket mutatót sem, főleg nem a puszta feltételezést.) Nagyon drága a tesztelés, úgyhogy nem is várható hogy valaha lesz ennél jobban.

Csak tippelni lehet a fertőzöttek számát. Egyes tudósok azt tippelik, hogy a halálozási szám szorozva százzal. Sokak szerint ennél is több.

Ráadásul ennek a fajta tesztelésnek egyre kevesebb értelme lesz. Egy idő után sokkal fontosabb lesz az ellenanyag-teszt. Azt lenne jó megtudni, hogy aktuálisan valaki már átesett-e a fertőzésen. Merthogy számára végetért a járvány, mehet ahova akar, és ennek óriási a gazdasági jelentősége.

crossdresserbaby#2882020-04-15 13:13:13
Szerintem már rég berobbant a járvány, csak ezeket az adatokat is kozmetikázzák! Máshoz nem értenek!
emanuell72#2872020-04-14 21:15:21
A(z) #287 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
nincs kép
zoltan1972#2862020-04-14 20:57:34
A(z) #286 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
emanuell72#2852020-04-14 20:52:11
A(z) #285 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
nincs kép
zoltan1972#2842020-04-14 20:08:48
A(z) #284 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
emanuell72#2832020-04-14 19:37:31
A(z) #283 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
perke#2822020-04-14 16:16:43
Válasz a(z) 276. üzenetre:

Mit nem adnék egy ilyen telítettségű, interkontinentális járatért :)
nincs kép
zoltan1972#2812020-04-14 14:29:29
Válasz a(z) 279. üzenetre:Éhes disznó makkal álmodik... Vagy éhes makkal disznókat álmodsz? :napersze:  :D 
adid762#2802020-04-14 11:08:30
Válasz a(z) 279. üzenetre: szerintem csak segít bekötni a cipőjét   :D 
ninive#2792020-04-14 08:32:27
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/7/USRf_745bfc4/fb4a6b.jpg
Válasz a(z) 276. üzenetre:

Lenyűgöztek az alkonyat fényei. Régóta nem fotózom, de  megihletett a csendes, nyugalmas Dunapart.  Véletlenül lekaptam két párt is . (A mozgó villamos ablaka szándékos)
Alsó képen csak nekem érdekes a pozíció? Vagy éppen lila szemüveggel nézelődöm ? :)
pandora#2782020-04-13 23:43:40
Válasz a(z) 277. üzenetre:
Igaz, nem írtam oda, hogy a kép a levegőben készült, pedig ott. :D
Vicces volt a sztyuik mutogatós előadása is, végigröhögték, de nem mertem levideózni. :D

Ha a Kókuszt is vihettem volna, akkor meglett volna a Vajna Timi macskás képe, amikor magánrepülőn vitte amerikai állatorvoshoz. :D Egy icipici választott el tőle. :D :D
router#2772020-04-13 23:22:52
Válasz a(z) 276. üzenetre:

Elaludtál a gépen, körbe is porszívóztak? :)
pandora#2762020-04-13 23:16:17
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/FORUMIMG/189679.jpg
Válasz a(z) 275. üzenetre:
Van egy feelingje, az biztos.
Ez pedig az utolsó Berlinbe tartó repülő volt.
A Budapestre tartó nemzetközi vonatról majd holnap lesz fotóm. ;)


ninive#2752020-04-13 22:31:11
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/7/USRf_745bfc4/6718f3.jpg
Ha elcsípem a különjárataimat, akkor hamarabb hazaérek, és még a vírustól sem kell tartanom :)
stormborn#2742020-04-13 19:57:40
A(z) #274 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
mission-impossible#2732020-04-13 15:31:45
Válasz a(z) 262. üzenetre:
Csak akkor nagy tett, ha nem pc, vagy nem egyezik a pártvezető (a főnök) véleményével. :D 
pandora#2722020-04-13 15:23:49
Válasz a(z) 270. üzenetre:

Emberek vagyunk, és a nemi szerveinken kívül más testrészeink is vannak, így vagyunk kerek egészek. Például fejünk, agyunk, gondolataink, érzelmeink.

Lehet hogy most meglepőt mondok, de ezen testrészeink is nagyban elősegítik a szexualitáshoz a partner megtalálását, akivel a legintimebb szféránkat meg kívánnánk osztani.
Számomra például vonzó az, akinek vonzóak a gondolatai. Sokkal vonzóbb, mint egy lelketlen fenék, kigyúrt bicepsz. Ízlések és pofonok.

Sajnálatos ha valaki csak a farkát hozza ide, viszont egyáltalán nem kötelező olvasni olyan fórumot ami nem érdekel.
perke#2712020-04-13 15:12:01
Válasz a(z) 270. üzenetre:

Ezért jó, hogy sokszínűek vagyunk. Így nem kell ugyanazt gondolnunk dolgokról. 

Ha nem tetszik, nem szavazol. Ha tele van a kiscipőd a COVID-al (nekem igen), és ingerel a téma, ne olvasd el a blogot. 

Valamiért viszont mégis olvasod, érzelmeket kelt benned. Ez jól van így. :) Adj hangot a véleményednek személyeskedés, minősítés nélkül.
Boldog nyulat! :)
pramen#2702020-04-13 15:00:44
perke...ez mennyire ócska nyálas duma. 
szerintem Te sem hiszed el amit leírsz.
szembesülünk minden nap a szörnyű adatokkal.
borzasztó...tudom....
de szerintem ,nem kell az oldal használóit felugró hülye szavazásra buzdító ablakokkal tovább sokkolni!!
borzaslany#2692020-04-13 15:00:22
A(z) #269 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
perke#2682020-04-13 14:36:45
Válasz a(z) 267. üzenetre:

Attól, hogy ez egy szex-társkereső, az itt levő embereknek is vannak gondolataik, érzéseik. Az oldal pedig felületet ad arra, hogy ezeket a gondolatokat megosszák egymással. 
Lehet, hogy az itteni eszmecsere által kerülnek emberek itt is közelebb egymáshoz, és lesznek egy pár, vagy legalábbis kezdenek el privátban is beszélgetni. 

Pár évvel ezelőtt az itteni fórumokon nagy élet volt. Hátha visszajön ez a korszak is újra :) 
pramen#2672020-04-13 14:12:37
sziasztok...
bocsánat, de már a vízcsapból is ez folyik. 
természetesen valósa veszély. 
de NEM hiszem, hogy egy szexpartnerkereső oldalnak közvéleményt kellene kutatnia a témával kapcsolatban.
ennyire ingerszegények vagytok??
huncut41#2662020-04-13 13:30:09
Válasz a(z) 264. üzenetre:   Ennek a járványnak óriási ára lesz; a fertőzésben elhunytak aránya elhanyagolható lesz azokéhoz képest, akik a gazdasági és társadalmi hatások miatt nem fogják túlélni ezt a krízist” – Barabási Albert-László világhírű magyar hálózatkutató  Még egy gondolat tőle:„A tehetősek leálltak, a szegények mozognak, mert nem tehetnek mást, szolgáltatni kell azoknak, akik le tudtak állni. Mi egy nagyon szerencsés állapotban vagyunk, mert olyan munkánk van, amit értelmesen lehet folytatni bezárva is. Megrémülök, amikor elképzelem a társadalom harminc százalékát, akik nem úgy élnek, mint mi – ott hihetetlen problémák lesznek a következő hónapokban. 
nincs kép
zoltan1972#2652020-04-13 12:59:48
Válasz a(z) 264. üzenetre: Én már találtam okot. Kit fogok így találni, hogy senki sem hajlandó semmire a vírus miatt  :napersze: 
hancurka01#2642020-04-13 11:50:56
Jah,már itt is a pánikkeltés.
Folyton rettegők maradjatok otthon,ti midig fogtok találni okot a rettegésre.
csingiling54#2632020-04-13 11:42:53
Az emberek csak akkor hisznek el bármit is ha velük megtörtént a baj,és sopánkodnak,jaj nem kellett volna tömegbe boltba sétálni tömegbe stb menni,és felelőtlenül viselkedni.Sokan próbálnak ugyan úgy élni mint ha mi sem történne körülöttünk,csak azért mert láthatatlan a veszély!
Nem tudom hogy félelemből teszik vagy butaságból..de ezzel nagyon sok embert fertőznek meg,és észre sem veszik mikor és hol. LEGYÜNK FELELŐSSÉG TELJESEBBEK! Tegnap egy New York-ban élő barátom küldött képeket...kihalt utcák ott ahol éjjel nappal hatalmas a forgalom...borzasztó képek..és nincs elég lélegeztető gép..azon gondolkoznak fizikusok..hogyan lehetne egy gépről két embert is életben tartani...ott már a fiatalabbak is fertözödnek halnak meg..már gyerek áldozat is van!.. EMBEREK MIKOR KAPUNK MÁR AZ ESZÜNKHÖZ...EZT CSAK AKKOR ÉLED TÚL HA vagy szerencsés vagy,vagy mert az immunrendszered erre a vírusra immunis,vagy mert tudatosan éltél eddig és a szervezeted meghálálja..szaporíthatom a szót napestig...egy szó mint száz...maradj otthon!!! Kérlek,könyörgöm..magad és szeretteid érdekében! (ha megtehetd)
router#2622020-04-13 11:10:20
Válasz a(z) 261. üzenetre:

Ez szép volt! Ki volt ez, a tökös Töki Nagy Lebowsky? :)
(Tudom, hogy nem az volt)

Na, most már tudjuk, hogy mi a megoldás :)
Mission: Impossible :D

A viccet félretéve, manapság már az is nagy tett (sajnos), ha valaki el meri mondani a véleményét.




mission-impossible#2612020-04-13 11:03:20
Válasz a(z) 259. üzenetre:
Többnyire jól látja a dolgokat, de kevés.
Be is ismeri, hogy a megoldás technikai  mevalósításáról gőze nincs.
Pedig 
https://youtu.be/Tpyk3DzaAj4
mission-impossible#2602020-04-13 10:09:50
Puzsér rendszerint olyan dolgokról beszél, ami az "átlagember" fejében még kósza gondolatként se vetődik fel.
Cinikus vagyok és nem em-patikus. (Senki ne várjon gyógyszert tőlem a bajára! :D )
Pláne olyanok ne, akik most a panelben nem tudnak mit kezdeni magukkal, akik előre elköltik a fizetésüket, akiknek csak jogaik vannak (kötelességük nincs) vagy akik hitelből mennek külföldre nyaralni, és akiket az állam kellett, hogy megmentsen a túlvállalt devizahiteltől, akik úgy gondolják, hogy nekik jár a jólét pedig azon kívül, hogy eltöltik a munkahelyükön a fizetésért elvárt időt semmit nem hajlandóak tenni (vagy még azt se), stb.

 :napersze: 
router#2592020-04-13 09:54:19
Válasz a(z) 257. üzenetre:

Nagy részben én is egyetértek azzal, amit PR mond.
Miért kell *mindig* a túlnyomó többségnek alkalmazkodni egy törpe kisebbség problémáihoz?
Miért van mindenben az, hogy nem a problémát okozó kisebbséget kezelik elszeparálva hanem a többség szív miattuk, ők vannak bekussoltatva, stb.?
Ezeket a mondatokat mindenkinek tessék megfelelően érteni és nem szokás szerint félreérteni!
 
És továbbra is azt mondom, hogy a nem veszélyeztetetteknek nem szabadna (!) körömrágva otthon fonnyadva rettegni, hanem betartva (!) azt a pár egyszerű óvintézkedést, ki kell menni a szabadba és élvezni a napsütést, integetni egymásnak. Én is így teszek. Tegnap pl. lemotoroztam Délegyre, megnéztem, hogy áll az egyelőre még zárt strand. Jó, csak a szembejövő motorosoknak integettem, ami szokás és biztosan nem néztek hülyének :)

A probléma azzal van, hogy a felelőtlenek miatt kell általános korlátozó intézkedéseket hozni, mert azt nem lehet csinálni, hogy te és te értelmes vagy, mehetsz, ti meg felelőtlen barmok, ti nem. 
Abba kéne pénzt nyomni, hogy a veszélyeztetett réteg szociális ellátását megszervezzék, egészségügyi és egyéb igényeiket maximálisan ellássák, mert a társadalomnak *kötelessége lenne gondoskodni önhibáján kívül rászoruló tagjairól*, akiket viszont a délelőtti *maszkos-kesztyűs* sétáláson-vásárláson kívül meg ne lásson senki az utcán, amíg nem rendeződik a helyzet.

De hát közülük is rengetegen szarnak rá, és lehetne mondani, hogy "aki hülye, haljon meg", akarata ellenére senkit nem lehet megmenteni, de nyilván ilyet sem lehet.

Akkor mi marad?

A "modern" világ eddig is az elidegenedés, távolságtartás irányába ment el, most félő, hogy ez a paranoiáig fog fokozódni és még félőbb, hogy ha elég sokáig tart ez az időszak, akkor ez beragad a fejekbe. :(



huncut41#2582020-04-13 08:40:19
Nem vagyok én nyuszi,  kell nekem a puszi! Gombold ki a blúzocskádat, hadd locsolom dombocskádat!   :D 
pandora#2572020-04-13 01:15:40
Válasz a(z) 256. üzenetre:

Amiket kimondott április 6.-án (akkor készült az interjú), ehhez nagyon hasonlókat gondoltam március 31.-én.
https://www.eropolis.hu/city/forum/?TID=EPff_vszb010&oldal=2#113

Ugyanazt tapasztaltam, mint amiről ő is beszámol. Ha alternatív véleményt fogalmazol meg, akkor ördög vagy a vasvillával, gyilkos, felelőtlen, ésatöbbi.
Pedig elgondolkodtató, hogy a hisztéria és az elhibázott döntések következményei miatt vajon hányan fognak meghalni... :(
huncut41#2562020-04-13 00:20:05
Válasz a 255.üzenetre köszönöm a segítséged. Igen nem divatról van szó benne hanem a valóságról ami létezik.Lehet megosztó meg nem bírni mert más a véleménye de most kimondta amiket szerintem mások is gondolnak:-)
pandora#2552020-04-12 23:29:51
Válasz a(z) 253. üzenetre:
Engedelmeddel megismétlem a linket mert a szóköz hiánya miatt nem kattintható, holott rengeteg igazság van benne. Egy olyan álláspontot képvisel, amit nem divatos képviselni, attól még létezik.

https://ragazze.hu/puzser-felveti-miert-nem-a-veszelyeztetetteket-zarjak-be-5687

Megosztó a fickó, én is sokszor nem tudom eldönteni, hogy bírom-e, de hogy bátor, tökös pasi, az kétségtelen. :D
lillas999#2542020-04-12 00:46:20
Igen

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-433]



Ajánlott szobák
#bdsm_szoba2830BDSM - extrém szexualitás

#bepo2000100Különösen perverz
Ajánlott szobák
#biszex_szoba87110Biszexuális vagy, be kell lépned!

#perverzgreti400perverzek

#ffhu210Bi fotóst keresek
Ajánlott szobák
#maszti_szoba610Eropolis hivatalos maszti szobája

#centrum_szoba300Belvárosi szexmentes csevegő
Ajánlott szobák
#homo_szoba5560Meleg férfiak egymás között

#zso06100wc-d lennék Dunántúli bi/meleg pervi ffiak
Ajánlott szobák
#hetero_szoba3830Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.

#phantom100Beszélgetés
Ajánlott szobák
#profi_csajok610Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik300Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba2020Transzszexuális csevegő








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.