Karantén

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Karantén

2020. április 23.
A megváltozott körülmények, és az új világ kíméletlenül hatol be a mindennapjainkba. Sok minden hiányzik abból, amit megszoktunk.
Neked mi hiányzik a legjobban? Ebben a témában indítottunk egy új szavazást, és várjuk a hozzászólásokat is itt.
A szavazás állását és majd a végeredményt ide kattintva nézheted meg.

2020. április 13.
Több, mint egy hónapja figyeli mindenki a fertőzöttek számának emelkedését, és miközben a világ minden részéről érkeznek a járvány berobbanásáról, a fertőzöttek számának hirtelen megugrásáról hírek, itt a mi kis országunkban, ahogy még sok más országban is, viszonylag egyenletesen emelkedik a fertőzöttek száma. Abban egyet érthetünk, hogy az eltérő terjedési görbék több okra vezethetők vissza, erre talán mindenkinek megvan a saját hipotézise, magyarázata.
Saját véleményed szerint itt Magyarországon mi fog történni a közeljövőben? Ezzel kapcsolatban várjuk a véleményedet, és szavazatodat legújabb kérdésünkkel.
A szavazás állását és majd a végeredményt ide kattintva nézheted meg.

2020. április 8.
Az idő előre haladtával újabb és újabb témák merülnek fel, nem csak itt, mindenhol. Jelenleg az egyik leginkább megosztó kérdéskör a maszkok viselése, viseltetése.
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, ezért egy szavazást indítottunk. Mit tennél, ha rajtad múlna, neked kellene döntened a maszk viselésének kötelezővé tételében?
A szavazás állását és majd a végeredményt ide kattintva nézheted meg.

2020. február 28.
Szinte mindenkit foglakoztat a közelgő járvány, a járvánnyal járó helyzet. Írd le, mi a véleményed, írd le, ha konkrét tapasztalatod, ötleted, tanácsod van a járvánnyal kapcsolatban.
Ismerkedjünk?
Ne ismerkedjünk?
Bevásároljunk?
Ne vásároljunk be?
Hogyan tartsuk a kapcsolatot másokkal?
Hogyan tartsuk a kapcsolatot a fertőzöttekkel?
Számtalan kérdés, mely felmerülhet benned, kérdezz vagy válaszolj!

Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
drizzt77#4332020-06-02 07:13:44
Válasz a(z) 432. üzenetre:
Nem csak a betegeken és szenvedőkön. A segítségnyújtás másoknak - legyen az tevőleges, vagy "csak" egy utalás -, minden ember lelkiismeretén políroz egy kicsit. Jó érzés (-nek kellene lennie egy "normális" ember esetében).
Persze, ezek túlnyomó többségben alkalmi esetek. Azonban ne feledjük, vannak emberek, akik egész életüket feltették a szolgálatra. Rászoruló embertársaink megsegítésére, megmentésére, megvédésre (ők azok, akik esküt tesznek és hivatásuk az emberek szolgálata - néhány féreg - az alantas jelző nem véletlen az esküszegők esetében - kivételétől eltekintve). Régen ez a "szolgálat" nagy beccsben volt tartva a társadalom által. Legyen az bármilyen is. Manapság már nem túl "trendi". Sajnos. 
dblady#4322020-06-01 16:34:11
Tisztelt Lakók! Szoktatok önkéntes munkát végezni?
Kérlek titeket ha tudtok tegyétek meg! A beteg emberekért a szenvedőkért! A lényege,hogy átérezd milyen jó adni és segíteni a betegeken! Sziasztok, csak bátran!
drizzt77#4312020-05-26 09:46:26
Válasz a(z) 429. üzenetre:
Gondolom, ezért nem fizetsz férfiaknak... :D
Ne is vedd magadra, mert nem is rád értettem a példát, hanem lesajnált férfitársammal kapcsolatban hoztam fel.

Illetve, annyiban talán mégis, hogy hasonlatos az élményhez, amit színházban Te átélsz. Nem igazi, hiszen csak játék. Ettől még átélheted, élvezheted. Mi több, az igazán tehetséges színészek elfeledtetik veled, hogy "csak megjátszák" a szerepüket (valójában teljesen át és beleélik magukat). Részévé tesznek a darabnak, az örömnek, a sírásnak, a drámának, a katarzisnak... :)
mission-impossible#4302020-05-20 01:17:04
A(z) #430 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
pandora#4292020-05-18 16:44:55
Válasz a(z) 425. üzenetre:
Hát nem tudom, hogy a színészettel jobb-e az analógia.

Részemről nagyra értékelek egy színházi előadást, mindig lenyűgöz a személyessége miatt, én még rosszul soha nem éreztem magam színházban, olyat is szívesen megnézek, aminek a témája egyébként hidegen hagyna.
Imádom.  <3 

DE

Ha elképzelem, hogy egy pasi színészi teljesítményt nyújtana nekem szexuálisan, hát egyáltalán nem lennék tőle boldog. :( És akkor finoman fogalmazok. Mindenfajta megjátszásra a nemlétező szőr is feláll a hátamon, és taszít az illetőtől.
Úgyhogy nem hinném, hogy nekem jó ez az analógia. :napersze: 
fifi48#4282020-05-18 14:30:57
Válasz a(z) 427. üzenetre: Ez sem idevaló!
mission-impossible#4272020-05-18 01:59:15
A(z) #427 hozzászólást egy arra jogosult személy letiltotta.
nincs kép
flogiszton#4262020-05-17 09:26:56
Válasz a(z) 421. üzenetre:
Nem a sokk méretétől függ, ha a tanulás működne, az I. világháborút nem követte volna a II.A érdekekek fölülírják az értékeket, a rövid táv a hosszút, a társadalmi hierarchia pedig kicsit másképp, de fönnmarad.

A rossz rendszer is nehezen meghatározható, nem sokra ment az arab világ a tavaszával, a demokráciára tett kísérletek többet ártottak, mint a rezsimek, folyik a vér azóta is.
"Ha azt akarjuk, hogy minden úgy maradjon, ahogy van, sok mindennek meg kell változnia."(Lampedusa)
drizzt77#4252020-05-16 05:55:14
Válasz a(z) 424. üzenetre:
Az analógia bár helytálló (művi-igazi), természetesen, eléggé kisarkított. A fizikusok azért vitatkoznának veled, hogy mennyire egyszerű is a napfény "előállítása" :) !
Azonban, alapvetően nem a világítással, hanem a színészettel vontam párhuzamot. Az sokkal elgondolkodtatóbb, nemde? :)
pandora#4242020-05-15 21:57:17
Válasz a(z) 422. üzenetre:
Igen, figyelek. :D Most szépen írtad a szexet. ;) :vigyor: 

Tartalmilag viszont, kicsit fura nekem összemosni a megjátszott szexuális szolgáltatást a mesterséges fénnyel. :D
Az egyik érzelmeket emulál, a másik csupán fizikai feltételt. Az érzelem bonyolultabb dolog mint a fény, még az utóbbi összes fizikai képletével meg fekete lyukával együtt is. :D :D
(És persze, felfogható a szex úgy is mint az evés, alvás, ivás, pisilés, mint muszáj szükséglet, de azért annál a szintnél mégiscsak feljebb értelmezem az élményt. :) )

drizzt77#4232020-05-15 09:00:23
Válasz a(z) 421. üzenetre:
Ez elég "Puzsérosra" sikeredett, és ez nem kritika akar lenni. Tisztelem a csókát, rengeteg értelmes és érdekes gondolata van. Azonban hajlamos belekeseredni az őt körülvevő emberek jellemtelenségébe, butaságába, tudatlanságába.

Én nem kívánok egy újabb világégést, ami után az üszkökön egészséges sarjak hajthatnak. A világ a határán van annak, hogy többé erre ne legyen szükség (lehet naív vagyok). Bízom benne, hogy egy nap a tömeg (és nem mass-t írtam, kedves Pandora!) öntudatra ébred, és lesepri magáról a mocskot, amit felsoroltál.

Sajnos az emberek emlékezete elég gyorsan halványul. Tapasztaltam. Bajba kerülnek, segítesz nekik, hős vagy... egy rövid ideig. Aztán már csak a dolgod tetted, majd elfelejtenek. Egy nap valami nem tetszik majd veled kapcsolatban. Csaholó kutyaként tépnek szét... mert már nem emlékszenek. Most - még - ilyen a tömeg.

Egyébként, elgondolkodtak. Vannak nagyvárosok, ahol új élményt jelentett - a korlátozások miatt jelentősen csökkent környezetszennyezés okozta - tiszta levegő. Most meg is akarják ezt élményt tartani. Most a gazdaság szereplői is megérezték mi a különbség az igazi termelés és a "hozzáadott érték" között. Mennyire kiszolgáltatottak lettek utóbbira alapozók...
Most megakadtak az óramű pontosságú profitgépek. A gond a "most"-al van. Vajon kitart-e a felismerés és az elhatározás akkor is, ha "minden visszaáll a régi kerékvágásba"?

Ugyan a hollywoodi mesterművet nem láttam, de értem mire gondolsz. Remélhetőleg azok is felismerik a rendszer hibáit, akik felügyelik az üzemelését.
drizzt77#4222020-05-15 08:30:56
Válasz a(z) 420. üzenetre:
Boldog ember, aki olyanra vágyik, amit el is tud érni. Prosti. Aki szexuális (Pandora! Remélem olvasod... :) ) szolgáltatásáért anyagi ellentételezésben részesül. Amennyiben a szolgáltatás jelzőjét kicseréljük mondjuk színészre... A színészi hivatás. Persze, pénzt is kap érte. A szerepét átéli, azzá válik. Ha nem tenné, nem lenne hiteles. Nyilván ritka. Nem is az útszéli színészekre gondolok... Azonban, nem is lehetetlen ilyet találni. Ok. Nem "igazi", de ilyen alapon ne használjunk mesterséges megvilágítást sem, hiszen a napfény az igazi. Valóban nem az, de jobb mint sötétben lenni, nemde? :D

Valóban messzire. Térben és időben. Én már csak ilyen vagyok. Szeretem a dolgokat mindenhonnan is látni mindenkor is... :D Na jó, bocs. Tényleg kicsit mélyszántás lett belőle... :)
mission-impossible#4212020-05-14 20:01:14
 :sir: 
Csalódott vagyok.
Azt gondoltam valami pozitív végkifejlete is lehet ennek a vírus balhénak.
 :( 
Azt reméltem az emberek egy kicsit elgondolkodnak globalizáción, genderfaszságon, környzetszennyezésen, és talán csökken az önzés a pazarlás és hasonlók.
Naiv voltam.
A gazdagok még gazdagabbak lesznek a szerencsétlenek még szegényebbek.
Semmi nem fog változni.
Egy ismerősöm mondta, hogy túl kicsi volt ez a pofon.
Sokkal megrázóbb dolognak kell történni, hogy megváltozzon a főirány.
Miközben néztem az általam eddig még nem látott Mission-Impossible 6 c. hollywoodi mesefilmet azon járt az eszem, hogy mennyire igaza volt a főgonosznak.
Hiába Hunt ügynök minden erőfeszítése, ha alapvetően rossz rendszer fennmaradását szolgálja.
mission-impossible#4202020-05-14 19:41:42
Válasz a(z) 419. üzenetre:
Lehet, hogy boldog. És még azt is el tudom képzelni, hogy többet kap a prostiktól (érzelmileg is, a maga szintjén) mint előtte az "etetős kurváktól". (Egy ismerősöm hívta így azokat, akiket egy drágább helyen letudott vacsoráért reggelig lehetett dugni.) De amíg a prosti elfogadja a pénzt, addig aligha beszélhetünk a kedvelésen túl bármilyen őszinte érzelemről.
Amúgy elég sok irányba elindítottad a gondolkodást és messzire kalandoztál a lesajnálás kapcsán.
drizzt77#4192020-05-14 15:25:42
Huh. Hol is kezdjem? Elég ködös téma ez az "érzelem". Lesajnált sugar daddy-nk vajon tényleg boldogtalan? Vajon a 18 éves életerős ifjú titánok is azok? Vajon azok is, akik nem a keresztény kultúrövezetben élnek a poligámia intézményében? Vajon most boldogabbak az emberek a közelkeleten, miután több ezer éves törzsi társadalmaikat demokratizáltuk tűzzel-vassal? Persze, ők nem is tudják milyen jó nekünk, monogám, felvilágosult, érzelmes embereknek! Nem tudják, hogy egy darab tartós, érzelmeken alapuló kapcsolatra van szükségük! Meg egyenjogúságra! Meg demokráciára!

Ahhh. Némi személyes involváció okán érzékenyen érint a téma. Persze elítélhetjük az örömlányokat is. Azonban, azt vegyük észre, hogy egy hangyányit régebbi intézmény már ez (prostitúció) mint minden elv és tan és norma, ami alapján ítélkezünk. Nyakam rá, hogy még ezek feledésbe merülése után is létezni fog.

Node, vissza az érzelmekre. Szeretet, szerelem, féltékenység, büszkeség ... hogy csak párat soroljak. Egy sem veleszületett. Mind tanult, magasabb szintű kognitív érzelem. Igaz, a neocortex-ben ott vannak a csírái, de trigg-je az emberi kapcsolat és az abból való tanulás képessége.

Mondjuk, hagyjuk az áltudományos pszicho-rizsát. Nézhetjük onnan is a dolgot, hogy bizony van olyan érdekkapcsolat, amiben több érzelem van, mint egy-egy hősszerelemnek kikiáltott kapcsolatban. Hogy miért? Minden ember és minden kapcsolat és minden érzelem végtelen skálán mozoghat intenzitásban, formában, időtartamban. Van olyan ember, akinek a "szeretete" intenzívebb (talán intenzívebben is nyilvánul meg), mint mások "szerelme", talán "igazabb" is.

Még egyet lenetebb lépve, vajon elítélendő-e Pista bácsi, aki munkából hazafelé menet vesz egy happy end-es masszázst, aki - még ha érzelemmentesen is - meg (is) simogatja, mielőtt hazatérvén várják a fejéhez csapkodott fakanalak? Persze, más élethelyzetek, persze, más emberek. Azonban ne ítélkezzünk más felett. Talán az ő igényeinek - talán csak jelenleg - ez tökéletesen megfelelő. Miért ne lenne ebben-ezzel boldog (! újabb érzelem)?
mission-impossible#4182020-05-13 11:21:52
Válasz a(z) 414. üzenetre:

Látni és ismerni kéne az ismerősödet, de nyilván bevonzza az ilyen csajokat. :napersze: 
Lehet, hogy ilyenek illenek hozzá.
Ezért én nem a nőkben keresném a hibát.

Vannak nagyon jó, "barátnő feeling" prostik, akik odateszik magukat, de csak sajnálni tudom azt aki hosszútávon beéri ennyivel. 
Aki néha kalandból, vagy a változatosság miatt megy az más. :D 
mission-impossible#4172020-05-13 11:12:27
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/FORUMIMG/190266.jpg
Válasz a(z) 416. üzenetre:
Sajnos vannak ilyen géniuszok, de azt hiszem ez egy kamu.(Ezt gondoltam amikor először láttam március végén, és most is. Az tudná megcáfolni, aki személyesen ismeri a hölgyet.)
Egy jól kitalált vicces videó. Paródia az általad említett kategóriájú csajokról.

Jók a kommentek:
 :D 
Pl.
"ÓÓÓ te boldogtalan élet! Két darab agysejtjéből, az egyik azon dolgozik, hogy megakadályozza a másik működését!"
csumpi86#4162020-05-08 13:49:52
Válasz a(z) 415. üzenetre:

Ezt most így itt is hagynám mementónak: https://www.youtube.com/watch?v=zQL0odZ7-bE

Plasztikus, vagy sem, sajnos vannak emberek akik inkább tanulják az érzelmeket, nem velük születik a képesség, nem képesek megélni. Ő pont nem ilyen. Szimplán csak párszor megégette magát, bár mindig olyanokkal keverte össze az élet pókerasztalán a láthatatlan osztó, akik egy ideig sugardaddy keresőn is voltak. Alap elvárás volt a saját lakás, jól kereső apuci, valamint a heti egyszeri nagy értékű ajándék, fotóztatás, utazás "maldívra", "toszkánba" hogy legyen kontent Instára. Ők meg részükről max egy pinát, meg a személyes varázsukat tudtak beletenni a kapcsolatba. És a vicces, hogy amúgy egyetemet végzett, vagy hallgató lányok voltak, és nagyon nem büfé szakokról.

Az általad említett férfiakból mindenhol vannak, nem csak eron. Sajnos, vagy szerencsére, ezt mindeni maga döntse el, már nem csak a kiváltságosak, hozzáértők tudják kezelni, jutnak hozzá a technológiai vívmányokhoz. Már ez is olyan lett, mint a való élet. Ha nem tűnsz ki valamivel a tömegből, nem tudsz nemhogy ismerkedni, értelmes emberekkel beszélgetni sem. Azért ez 10-15, vagy éppen 20 éve nem így volt. Basszuskulcs, akkoriban kezdtem IRC-et használni, és ismertem meg egy halom érdekes embert a világ minden részéről akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot, sőt, van aki azóta már nem is él. Nem, nem csak kockákról van szó.
pandora#4152020-05-07 23:46:41
Válasz a(z) 414. üzenetre:
Huhhhh...a hideg is kirázott, olyan plasztikusan adtad elő az ismerősödet.

Én eddig azt hittem, hogy érzelmek alapján választ az ember kapcsolatot. :D Nem ilyen hideg fejjel. Az ismerősöd kőből van, így aztán nem csoda ha be is vonzotta az ugyancsak szív nélkül, "tudatosan, haszonelven" élő hölgyeket. Zsák és a foltja. Brrr.

Hát igen, a szolgáltatók biztos nem engedhetik meg maguknak a fizetés nélküli szabit. Mondjuk elég kockázatos lehet.
Ha valakit nem érdekelnek az emberi kapcsolatok, akkor tényleg nem oszt, nem szoroz a távolságtartás, mert azt a rossz érzést, ami az emberben attól keletkezik, hogy fizikailag nem ölelheti, puszilhatja meg a szeretteit, ő gondolom nem érzi. :napersze: 
Ejakulálni meg szív nélkül is lehet, pont ugyanúgy mint a járvány előtt.

Az erón az ismerősöd fapados verzióira utaltam, akik ugyanazt szeretnének mint ő, csak továbbfejlesztették a spórolást arra, hogy teljesen ingyenes szolgáltatót keresnek. :D Ők most még kevésbé találnak. :napersze: 
csumpi86#4142020-05-07 17:58:01
Válasz a(z) 409. üzenetre:
Nem tudom mennyire reprezentatív példa, de az egyik ismerősöm nem hajlandó párkapcsolatban bonyolódni, és csak az anyagi vonzata miatt. Nála csak a "profik" jönnek szóba, heti 1-2 alkalommal jár, szigorúan azzal a megfontolással, hogy megunta a drága randikat, az olyan nőket akik pénzre mennek, inkább költi olyanra, amiért szolgáltatást is kap. Ő úgy érzi semmi változás. 

Annyi a különbség, hogy most nem minden alkalommal újhoz megy, hanem ugyan ahhoz a kettőhöz.

Ha így nézzük, ha hajlandóak fizetni érte, most is juthat egészségügyi szexhez aki akar. :S

Ha publikus, privát üzenetben elküldöd melyik az a szauna? Lehet mi is elnéznénk. Edzés, vagy úszás után szoktunk beülni, de amiket ismerünk zárva vannak.
csumpi86#4132020-05-07 17:51:23
Válasz a(z) 412. üzenetre:
Mi 2 hónapja, heti 1x megyünk vásárolni, szigorúan az utolsó 1 órában, mert akkor már alig vannak. Igaz, a pánikvásárlók az előtt rabolják le a hétvége miatt az üzletet.
Szóval változást nem látok az elmúlt 2 hónap alatt.
adid762#4122020-05-06 13:02:32
Válasz a(z) 406. üzenetre:A legjobb, amikor az idősek 11:50-kor még befelé mennek a boltba. A lidl meg délután is tele van, mindenhol.
pandora#4112020-05-06 07:51:55
Válasz a(z) 410. üzenetre:

Igen, a szauna nekem is hiányzott nagyon.
De találtam egy titokban nyitvatartót, úgyhogy az kipipálva.  ;) :vigyor: 

ninive#4102020-05-05 23:51:19
Válasz a(z) 409. üzenetre:

Érthető. :)

Nekem a rendszeres  szauna, a termál, és az ezeket követő alapos masszázs hiányzik most csupán.  :(.

Meglepett, hogy februárban több volt a fiatal, mint az idős a fürdőkben, ahol megfordultam. :) 
pandora#4092020-05-05 20:28:10
Beszédes a statisztika, miszerint magasan a legtöbb szavazat arra érkezett, hogy a legjobban a szex hiányzik most. (Mármint nem általában hiányzó dolgokról beszélünk, hanem a járvány kapcsán hiányzó dolgokról!)

Ez indirekt módon azt sugallja, hogy a szavazók közül ilyen arányban vannak az alkalmi szexet gyakorlók (hiszen a járvány kapcsán ez esett ki leginkább). Ez elég szomorú.

Nekem leginkább a szabad mozgásban való korlátozásból van elegem, és ami nem szerepel a listán, a bezárt üzletekből.

cdfatime#4082020-05-01 11:43:58
A(z) #408 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
cdfatime#4072020-05-01 11:41:18
A(z) #407 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
mission-impossible#4062020-05-01 10:40:34
Fél 3 és 3 óra között nem érdemes kimozdulni az egyébként kihalt településünkön, mert hatalmas a forgalom, hogy mindenki még nyitva találja a 3-kor bezáró üzleteket. Sorban állás mindenütt.

A Lidl tömve van minden reggel, nincs parkolóhely, és a vén marhák már 3/4 9-kor ott beszélgetnek a bejárat előtt, hogy alig lehet tőlük bemenni. 
10 és 12 között nincs bent senki, csak az eladók.

Stb.


mission-impossible#4052020-05-01 10:29:30
Az egész karantén vírus mizéria okai:

1. Ne legyen túl sok vírusra fogható áldozat, hogy a kormányt ne lehessen támadni a felkészületlensége miatt.
2. A nyugdíjas szavazóbázis megőrzése és további növelése.

Ilyen egyszerű.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bármilyen másik kormány bármit is jobban csinált volna.


2013-as írás, de szerintem csak romlott a helyzet:

"Nyuggerisztán minden kormány idején nagy lépéseket tesz a gerontokrácia útján. A geront(e)ológia tanítása szerint csak a nyuggerdiktatúra révén juthatunk el a teljes szenilizmusba, ahol nem lesz többé saját tudat, hanem egy nagy közös tudattalan határoz majd meg mindent. Nyuggerisztán négy évenként öregség általi halálra ítéli magát.

Miközben a felsőoktatásból kivontak huszonhárom milliárdot, addig száznegyven milliárddal növekednek a nyugdíjkiadások.

- Magyarországon a nyugdíjasok mindössze tizenöt százalékáról, vagyis négyszázötvenezer emberről mondható el, hogy betöltötte a nyugdíjkorhatárt és rendelkezik legalább negyven szolgálati évvel.
- Magyarországon a nyugdíjasok közel negyedének gyakorlatilag semmiféle szolgálati ideje nincs, mégis kap nyugdíjat.
- Magyarországon a nyugdíjasoknak csaknem a fele még a korhatárt sem töltötte be, nem öreg, legfeljebb középkorú. Húsz százalékuk pedig de facto fiatal ember.
- Magyarországon harminc százalékkal több a negyvenkilenc év alatti nyugdíjas, mint a nyolcvan év fölötti.
- Magyarországon a hatvanöt évnél idősebbek jövedelme megegyezik a hatvanöt évnél fiatalabbakéval, és ezzel egész Európában a legmagasabb. 
- Magyarországon a költségvetés negyedét a nyugdíj-ellátások teszik ki.
- Magyarországon a nyugdíjak minden ötödik forintja fedezetlen.
- Magyarországon a nyugdíjkassza hiánya a költségvetés hiányával pontosan megegyező összeg.
- Magyarország ma fajlagosan közel tízszer annyit költ idősellátásra, mint 1970-ben.
- Magyarországon a hatvanöt év fölöttiek körében a szegénységi ráta bármely más korcsoporténál alacsonyabb. A Társadalomkutatási Intézet szerint „a szegénység kockázata a kisgyerekek, a többgyermekes családban illetve az egyszülős családban élő gyermekek esetében a legnagyobb”."
mission-impossible#4042020-05-01 10:19:35
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/FORUMIMG/190056.jpg
Válasz a(z) 398. üzenetre:
huncut41#4032020-05-01 09:49:11
Régen :) Éljen május 1.  https://www.youtube.com/watch?v=z1ui5kwBnnM   
pandora#4022020-04-30 22:37:18
Válasz a(z) 401. üzenetre:
Igen, tudjuk. :napersze: 
nincs kép
zoltan1972#4012020-04-30 22:21:14
Gondoltam mindenki rájön, hogy a dalszöveg lett belinkelve, de az ostobák kedvéért: A LINK ALATT TALÁLHATÓ SZÖVEG A DALSZÖVEG!!!!
pandora#4002020-04-30 21:40:19
Bakker...sose hittem volna, hogy félméteres versformát látva még visszasírom Adyt vagy József Attilát, dehát mindig van lejjebb. :napersze: 

nincs kép
zoltan1972#3992020-04-30 21:06:53
 !link:https://www.youtube.com/watch?v=MCccriIjsWg 

Húsvétra bevásárol a Péter
A távolsága tőled másfél méter
Hejj, de nagy a tömeg, nem leszek jó kedvembe
Bárhol megyek, beleállnak a se…gítsen már, hol van hypo

Holyday feeling, az utcákat járják
A maszkot, meg a kesztyűt eldobálják
Nem leszel majd szemetelős kedvedbe
Ha a gumikesztyűd feldugom a se…nki ne mászkáljon 

Győrfi mondja, az ünnepet otthon töltsed
Ültess kaspóba operatív törzset
A nyúlnak is azt mondja, menjél haza
Ezzel a vírussal már kivan az ember fa…rmer nem volt rajtam rég

Piros tojások a füvön, meg a gazon
Nem bírja a strapát már a fa….cebook szervere
Öt óra van, megint kéne falni
Hogy legyen erőm egész este nya…ralásról álmodozni

Kölni vizem az üvegben poshad
Csak itthon használom a locsolómat
A csajok várnak, de nincsen más dobásom
Két sonka közt aszalódik a tojásom

Instán most is pucsítanak a csajok
Szívük egy jó bulikáért sajog
Menne már a diszkóba, de hiába
Lassanként már pókhálós a pi…ciny falat ruhája

Unatkozom, sült hús, süti, fagyi
Úgyse kell a nyárra szép beach body
A sör-pálinka mély álomba ringat
Az ember itthon bátran nagyot fi…nom volt a babgulyás

A liszt kukacos, jó hogy vettem sokat
Az élesztő meg a hűtőben rohad
A csapból folynak a Maradj otthon dalok
A mirelittől meg már hígat sza---ladok a mosdó felé

Babám már a kalácsokat csinálja
A karanténtól elkopott a pi..ros csíkos mackója
Sonka lesz, meg tojás, nem lesz sali
Ide megint az rímel, hogy Győrfi Pali
nincs kép
zoltan1972#3982020-04-30 21:02:22
 !link:https://www.youtube.com/watch?v=x_uH146QolA 

Karanténban üldögél a Peti
Ritkán bújik elő, mint a jeti
Amíg el nem készül a vakcina
Jó lesz otthon a jó forró pi…..pihusi leveske

10 óra van, ki az ágyból lassan
Az ébresztőt már rég a falhoz ba….llábbal
Felkelek, és a tükörbe nézek
Inkább kiteszek a facere régi képet

Nesze neked Prada, Gucci, Vutton
Most otthon ülve öltözhetek suttyón
A szőnyegen három napos zokni
Gyere babám ideje már szo…ciális segélyt kérni

Rohanok a boltba lisztért, rizsért
Győrfi Pál az álmaimban kísért
Hazaérek, a kezem jól megmosom
És a budit karimáig fo----gyjon már el a babkonzerv

Hurrá, végre nyakunkon a tavasz
De csak otthon négy fal között dagad a fa….mília hasa
Ez a vírus hejj de nagyon köcsög
Csak instán villannak a lenge csö……kkent ruházatú lányok

Szaporodnak kertemben a gazok 
Ha unatkozom, szimplán jól beba---llagok, hogy ne lássam
És Ha elfogy a spájzból minden pia
Úgy mosolygok, mint Müller Cecília

Facen csak a hülyeséget osztom
Otthonról megy minden egyes posztom
Az meg ott kóricál a parkban fülig maszkba’
Nemhogy otthon jó nagyokat ba….bám van-e valami nasi?
Wc papírt pár raklappal veszünk
Tán sejti mindenki, hogy szarban leszünk
Hát maradj otthon, és inkább velem dalolj
Mert ha kimész, elvisz a rézfaszú ba..kker ez rossz helyen volt
nincs kép
flogiszton#3972020-04-30 18:10:15
Válasz a(z) 395. üzenetre:
Aha-élmény :)

https://youtu.be/-33gykQRks4
pandora#3962020-04-30 15:15:13
Válasz a(z) 395. üzenetre:
Manapság ez az eredeti. :D
Nézzük csak meg, hányan merik kimondani ezt így. Baromi kevesen. Szomorúan kevesen.
Eredeti pedig az, aki függetlenül az elvárásoktól, önmaga marad, még akkor is, ha az éppen különbözik a tömeges egyformától.
A tömeges egyforma pedig manapság a szarjukösszemagunkat és maradjunkotthon. És persze kényszerítsünk erre mindenki mást is.
router#3952020-04-30 12:04:42
Válasz a(z) 394. üzenetre:

Hát azért EM-tól valami eredetibbet vártam volna...
pandora#3942020-04-30 09:37:25
Elon Musk eddig is szimpi volt, de ezzel a kijelentésével belopta magát végképp a szívembe:

"Úgy fogalmaznék, hogy ez az emberek erőszakos bebörtönzése a saját otthonukban. Ez véleményem szerint szembemegy minden alkotmányos jogukkal, és borzasztóan sérti a szabadságukat"

Csak egyetérteni tudok. :napersze: 

csumpi86#3932020-04-28 17:23:20
Válasz a(z) 392. üzenetre:

Az ész nélküli izolációval én se értek egyet. Akkor már legyen totális, senki se ki, se be, az otthonod meg akkor hagyod el, ha kilépéskor letolsz egy gyorstesztet, anélkül flangálva pedig mehetsz a böribe, 1 napos elzárás, majd utána 2 hét karantén.
Drasztikus, hatásos és megvalósíthatatlan. Működne? Nem, mert a rendvédelmi szervek is kiesnének pár hét után, de semmi baj, mondjuk eltörlik a lőfegyver viselését engedélyez kötését, és érettségi sem fog kelleni (ez mondjuk csak egy szarkasztikus fikció). Nem is lesz ilyen.
Ne felejtsük el, nincs valódi korlátozás. Ajánlások vannak. Az állampolgárokat nem korlátozzák semmiben. Oda mész ahova akarsz, feltéve, ha nyitva van. A kereskedelmi egységeket, csoportosulási helyeket korlátozzák.

A maszkiviselésre meg... egyik nap egy diszkontáruházban vásárolva egy idős néni telekrákogta a tejpultot. A biztonsági őrök vezették ki, majd álltak neki fertőtleníteni. Egy másik boltban megvonták volna a vállukat, úgyis szarul fizetik őket.
Ordas nagy baromság volt azt elhitetni az emberekkel, hogy nincs rá szükség, pláne amikor a távolkeleti országok lakóiban évtizedek óta benne van, ha a legkisebb jelét veszik észre, hogy betegek, azonnal maszkot húznak. Nem maguk miatt, mások miatt, sőt, itthon meg ment az általános röhögés rajtuk, hogy "nézd már a hülye japánt, maszkot húz, mert fél hogy valamit elkap". Ilyen mentalitásban bezzeg nem példa a tigris.

Sajnos, hiába van, hogy az emberek 99%-a normális, értelmes, de van az az 1% agyatlan, aki, ha olyanja van köp egyet a járdára, tarkón köp a szotyihéjjal a HÉV-en, krákog a boltban, megfogdos mindent ami a keze ügyébe kerül, nem tudja használni a szappan-tisztavíz kombót, és az az 1% amikor találkozik 1 fertőzöttel, kapásból, csak azért, mert éli az életét, ahogy mindenki más, csinál 20 másikat.

A mostani elöregedő társadalmunkban, ahol 13. havi nyugdíjat belengetve pótolni tudják a kiesett menetrendszerinti szavazatot, egy olyan közösségben, ami eleve magányra van ítélve, mert a fiatal rokonaik a belüket kidolgozzák, hogy megéljenek, csúnya szóval, de kihullt mellőlük a társuk, mert egy szimpla rosszullét miatt bevitték a kórházba, ahol pár nap alatt olyan szuperbacit elkapott, ami el is vitte, nem tehetik meg, hogy bezárják az időseket. Politikai öngyilkosság, bár mint tudjuk a politikai emlékezet, úgyis 3 hónapig él, szóval minden csak időzítés kérdése.

Nem is a természetbe menetel a probléma. Menjen ki az ember a mezőre, sétáljon a egyet a lombok közt, ahol látja, hogy nem fog más közelébe menni. De tömegek indultak meg a Margitszigetre, Szentendre belvárosába, a Duna menti sétányra, Hármashatár-hegyre, olyan népsűrűséget generálva, mint egy fesztiválon. olyanok is, akik eddig nem tették. Ez a baj. Ha megszűntetik ezeket a gócpontokat, és szétoszlik, már nincs probléma.

Nálunk konkrétan egész nap a zárt belső udvarban játszanak a gyerekek, egymás szájában, majd a szülők családostul elvonulnak vidékre, a nyaralóba, nagymamához a "jó levegőre", vasárnap vissza.


A WHO sajnos csak ajánlásokat tud tenni. Ahogy az EU adott szervei is. Nincs hatalma. Ezért nem is kifejezetten tesznek semmit, és ha épp új fejlemények vannak, akkor változtatnak a korábbi állításaikon. Kína anno letette a nagyesküt a SARS-COV, mostmár inkább SARS-COV-1-nél, hogy soha többet nem követik el, hogy nem értesítik őket, és nem fognak fals infókat kiadni. Ők pedig hittek nekik, és nem küldtek felügyelőket, amikor berobbant, a szerintük nem létező járvány. Sajnos minden ilyen szerv annyira tud csak jól működni, mint a bennük levő leggyengébb láncszem.

Nah, megyek inkább megnézem a kedvenc, zs kategoriás, valósággá vált szatírámat, az Idiocracy-t és iszok egy kis elektrolitot, hátha az megvéd a COVID-tól.
pandora#3922020-04-28 15:17:20
Válasz a(z) 391. üzenetre:

Nyilvánvaló, hogy szükség van izolációra.
De NEM ész nélkül! Minden oldalon édes egyetértésben agyatlanul közelítették meg a kérdést, és rengeteg olyan korlátozást hoztak meg, ami teljességgel értelmetlen.

Ugyanakkor, az a kevés, ami hasznosnak bizonyult és kevesebb kellemetlenséggel jár, ilyen a maszkviselés, azért nem tettek kötelezővé, mert nincs mindenkinek, és nem szerettek volna túlzottan sok nyűgöt magukra venni. Még meg is ideologizálták, hogy miért nem kell. Ugyanez a helyzet a teszteléssel is. Rengeteg idősotthonban meg lehetett volna fogni a járványt sokkal hamarabb, ha tesztelnek. 
Valójában pedig azért nem kellett egyik sem, mert egyszerűbbnek bizonyult bezárni az embereket.

Pedig néhány kevésbé fájdalmas intézkedéssel, és rengeteg teszteléssel kiválthatók a milicista, embertelen, és nem mellesleg vagyonokba kerülő felesleges korlátozások!

Sajnos minden oldal a lehető legpopulistábban közelítette a kérdést, hiszen a cél nem az emberek, hanem a szavazatok megmentése. :napersze: 

A WHO-ról pedig az iskolai tanáraim jutnak eszembe. Amikoris bármelyik tanártól kérdezted meg, hogy szerinte melyik a legfontosabb tantárgy, azt válaszolta, ami az övé volt.
A WHO járványkutatói abból élnek, hogy vannak járványok. És minél jobban fontoskodnak, annál több pénzt és hatalmat kapnak. A helyzet súlyosabbnak mutatása alapvető érdekük, ahogy az összes többi szempont félresöprése is a védekezésben.
Egy jó vezetőnek viszont nemcsak a WHO-t, hanem más terület tudósait, szakértőit is meg kellene kérdeznie a fejetlen kapkodás helyett, a pszichológustól a gazdasági szakértőkig.

Nehogymár azzal baromi nagyot védekeztünk a vírus ellen, hogy nem lehet a természetbe menni kirándulni, vagy nem nyalhatsz el egy fagyit az utcán, vagy nem tudsz 3 óra után (legálisan) cigarettát venni.
A buta tömeg halálra rémítésének és egymásnak uszításának sem igazán látom a járványügyi hasznát. (Nyilván a tömegek manipulálásának és kiszolgáltatottá tételének rengeteg egyéb haszna van, de nem a járvány leküzdésében.)

csumpi86#3912020-04-28 11:25:16
Válasz a(z) 389. üzenetre:
Sajnos az a helyzet, hogy bármilyen lépés, akármelyik oldalról indul el, és bármilyen szintű korlátozással jár, az valakinek fájni fog. Nincs olyan, hogy jó megoldás, csak olyan ami egyes csoportoknak kevésbé fáj. Mindenki a saját szavazóit, támogatóit fogja előnybe, kevésbé fájó helyzetbe hozni, nem az ellenfeleit. Nincs olyan, hogy az egyik fél alkalmasabb, vagy alkalmatlanabb.

Ha biológiai oldalról nézzük, akkor, sajnos az izolációnál nincs jobb, de az is csak akkor működik, ha van kenyér, és cirkusz, hogy az emberek lekössék magukat, és lesz lesz időben oltóanyag, aminek nem lesz mellékhatása. Legyengített törzsekkel beoltva, akinek gyenge az immunrendszere, és ugyanúgy vannak más krónikus betegségei, ugyanúgy szedni fogja az áldozatait, akin pedig enyhe tünetekkel, vagy tünetmentesen átrohant, vagy átrohanna, azzal az oltás is azt fogja tenni.

Tudom, hogy undorító, és szívtelen dolog ezt leírni, de sok ember van a földön, egymáshoz túl közel, az evolúció, a természetes szelekció pedig a szemünk előtt zajlik. A beteg egyed kihullik, az egészséges, jobban alkalmazkodó, jobb immunrendszerű túlél, szaporodik, tovább adja a génjeit. Bizonyos szempontból, és egy egyed elvesztése, csak egy szám a statisztikában.
Ugyanakkor, egy jó társadalmi szervezettség, egy fejlett orvostudomány ezt pótolja ki, vagy írja felül. Valahol a paranoiai is annak az indikátora, hogy az egyének csoportjai nem hisznek sem az orvostudományban, sem a társadalmi szervezettségben, és beindulnak az egyéni ösztönök. Hogy ez jó, vagy rossz, majd megmondják az utánunk jövő generációk.
csumpi86#3902020-04-28 11:04:16
Válasz a(z) 381. üzenetre:
Ohh igen, ez az én egyik kedvencem is. Az adót azt fizesd be, és amit eddig az önkormányzatnak fizettél, pl súlyadót, azt is elvonja az állam az önkormányzatoktól. Kijelentik, hogy az védekezés az állam feladata, hisz azért kaptak teljhatalmat, majd megy a fröcsögés, hogy egyes önkormányzatok vezetői nem tesznek semmit. Undorító kettős mérce.
A bankok pedig kötelezve vannak a monatóriumra, a rossz adósok méginkább nem fizetnek, majd amikor mindenkit kivéreztettek, a kormányközeli bankok majd kapnak egy szép mentőcsomagot valami áttételezésen keresztül.

Én kíváncsi vagyok, mikor fog megnőni robbanás szerűen a köztéri kamerák száma, és mikor lesz egy nagyobb BM beszerzés informatikai infrastrukturából.
pandora#3892020-04-28 09:14:08
Válasz a(z) 388. üzenetre:

Ki meri mondani azokat a dolgokat, amiket a legtöbben csak gondolni mernek.

Hála ennek a rettegtető nemzeti konszenzusnak, úgy érzem, engem már senki sem képvisel. :napersze: 

Arra biztosan jó volt, hogy az önkormányzatok bemutatták, hogy képesek még az államiaknál is átgondolatlanabb, bénább, feleslegesebb, haszontalanabb, idegesítőbb korlátozásokat kitalálni.
Lásd Megyeri-híd lezárása a kerékpárosok elől, a fagyizás betiltása Révfülöpön, vagy az erdők kirándulóútjainak lezárása. 

De a szokásos külföldiek elleni sztenderd hergelést is sikerült felfejleszteniük olyan szintre, hogy már egyik falubeli is képes utálni a másik falubelit, mert miért nem szívódik fel és mi a f.szt keres az ő falujában. A budapesti hogy merészel kirándulni az ő területén, a budapesti szerint meg mi a francért jön ide feltolakodni a 6-os villamosra ballasztnak.

A probléma az ezzel a megható egyetértéssel, hogy közben úgy érzem, vagy egész másról szól mint a járványról, vagy mindenki amint kap némi hatalmat, sikeresen bizonyítja az alkalmatlanságát.
ninive#3882020-04-27 08:33:05
Válasz a(z) 387. üzenetre:

Hamár karantén, ismét Puzsér.

https://www.youtube.com/watch?v=WaM-x8AZeiw&feature=youtu.be&t=1818

Ettől a ponttól vált kiemelten érdekessé számomra.
Fantasztikusan érvel és tetszik, hogy elismeri, hogy ő sem kivétel. Nekem is voltak tévelygéseim az elmúlt tíz évben.  EZ az utolsó 15 perc, ebben szinte minden ott van, amit gondolok. 
 
Az utolsó mondatai azoknak még egyszer, akik nem értik, miről szól a _mi_  "konszenzusunk".   ;) 
Leröviditve:
"...létrejött egy nagy nemzeti konszenzus,  jó, hogy emögött a rettegtetés mögött  meg emögött a kollektív társadalmi paranoia mögött... akár találhattak volna jobb össztársadalmi kulturális minimumot is, ami mentén összefogjanak...... Az ésszerű módon kell(ene) élni, és védekezni, nem a diktálton - ésszerű keretek volna a cél."  

https://youtu.be/WaM-x8AZeiw?t=2579
pandora#3872020-04-26 16:00:40
Válasz a(z) 386. üzenetre:
Azon vagyok. ;) :D
ninive#3862020-04-26 09:06:04
Válasz a(z) 385. üzenetre:

Ismered őket?  ;) 
pandora#3852020-04-25 22:55:37
Válasz a(z) 384. üzenetre:

Én is szeretnék a jó dolgokra fókuszálni, csak legyenek már. :D :D :napersze: 

Naná. Termosz, piknikkosár, titkos szabadkőművesek összejövetele. ;)
ninive#3842020-04-25 22:38:56
Válasz a(z) 380. üzenetre:

Tényleg vannak fura emberek is, de most a jó dolgokra fókuszáltam. :)
Három után termosz :P, és piknikkosár?  
router#3832020-04-25 22:14:56
Válasz a(z) 382. üzenetre:

Én mindent megértek, de ez akkor is tisztességtelen üzleti gyakorlat, és nem most kezdődött az esetükben, úgyhogy még egy próbát nem fogok tenni velük. 
pandora#3822020-04-25 20:40:36
Válasz a(z) 377. üzenetre:

Amit az emag kapcsán írsz, sajnos most nagyon sok webáruházra érvényes. Szinte mindre. Óriási a kereslet, és a konkurrencia, sokan fociznak egy kicsi pályán, ugyanakkor akadozó a nemzetközi szállítás.
Nem minden üzlet a saját hibájából teszi, egyszerűen az informatikai rendszereik nem bírják el ezt a tempót, és a raktárkészletük változása nem jelenik meg a webáruházban olyan hamar, mint ahogy változik.

Sajnos sokaknál szándékos is, a cuccokhoz odaírják hogy készleten, remélve, hogy ha már besétált a vevő az alagútba, muszáj végigmennie rajta, majdcsak benyeli azt a pár napot, amíg beszerzik a cuccot. Be is jön nekik, mert a többség kivárja, hiszen már a hintában van. :(

Ez van sajnos. Én is ráfaragtam már erre, már csak olyasmit rendelek webáruházban, ami baromira ráér. Minden más személyesen.
cdfatime#3812020-04-25 20:39:15
A(z) #381 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
pandora#3802020-04-25 20:02:01
Válasz a(z) 379. üzenetre:
Friss kávét a dohányboltokban lehet kapni, *szigorúan 3 előtt*.
Nekem kb akkor indul a nap, úgyhogy kinn vagyok vele az összes vizekből. :D

3-kor elkezd fertőzni a vírus ugyebár...

Főképp azokat büntetik ezzel a 3 órával, meg a hétvégi korlátozásokkal, akik dolgoznak. Az én főnököm is megkapta már, hogy bocs de nem érek rá, mert bezár a dohánybolt, majd utána beszélünk. :D

Én is az Edigitalnál és az Aquában szoktam vásárolni, normál békeidőben tökéletesen működik is a webáruház, sajnos a vezeték nélküli fejhallgatók terén nem jeleskedett egyikük sem, és nem ők tehetnek róla, hanem a roham amit kaptak ezügyben. Telefon az ügyfélszolgálatra, van-e az üzletben ügyben. Sajnos a webes (egyébként máskor tök jól működő) készletük nem állt összhangban az üzletben lévővel. (Ami a web szerint volt, az már rég nem volt az üzletben, csak napok múlva majd odaszállítják :( )

Végül az Aquába mentem, és azt mondtam az eladónak, kérek egyet a legolcsóbb vezeték nélküli mikrofonos fejhallgatóból, ami van itt és most. Megnézte a gépben, majd félve megkérdezte mennyit gondoltam rászánni. :D
Akkor már sejtettem hogy életem első luxus fejhallgatóját fogom megvenni. :( Úgyhogy a szemem se rebbent. Nem rossz, de azért csendben remélem, más nem fog mostanában bedögleni. :D

Az utcán sajnos egész mást tapasztalok, mint amiket írtál. Lehet hogy rosszkor rossz helyen vagyok, de én még ennyi fura embert egy rakáson nem láttam. :napersze:  
Igaz, szinte egész életemben kertvárosban éltem, ahol kedvesek, barátságosak, összetartóak az emberek, ami itt beljebb alapból sem így van.

De komolyan kedvem lenne kiröhögni azokat, akik maszkban-sálban-gumikesztyűben-űrruhában rettegve balettoznak, hogy a járdán elég nagy ívben kerüljék ki a szembejövőket, miközben gyilkost fürkésző tekintettel méricskélik egymást.
A másik fajta pedig a tízes csoportban egymás szájában bulizók.
Olyanokat akik a kettő között lennének, valahogy alig-alig látok, elvétve. :(

ninive#3792020-04-25 09:42:29
Válasz a(z) 361. üzenetre:

Ismerős, de mert régóta az E-digital-tól rendelem meg,  a szaküzletben veszem át a kisebb dolgokat, most is így tettem.  AZonnal is elérhető volt néhány dolog,  amit kerestem. Jó a választék, nyitva vannak, és nincs nyugdíjas időzóna. Korrektek, segítőkészek, pl a Móriczon. Pár napja néhányan vártunk az ajtó előtt pár percet a sorra kerülésig, de nem többen, mint azelőtt.
Az AQUA.hu-n két hete ugyanezt tapasztaltam. 

Át kellett szervezni az elintézendőket, felosztani a feladatokat, de marad idő arra, hogy a kihalt utcákon sétáljunk a jó levegőn azokkal, akik helyén képesek kezelni a kialakult helyzetet.  
Már tudom, melyik boltba mikor kell menni, hogy elkerüljem a tömeget, amit sosem szerettem, de a házhoz szállítás is opció.

AZ emberek egy részének a soppingolás volt A program.
Most otthon neteznek. TV-znek. Mert ezt mondták nekik, és azt hiszik ott válaszokat találnak, vagy mire felébrednek, ott folytathatják, ahol abbahagyták, és kimarad ez a tavasz az életükből . :(

Mondjuk én szerencsés vagyok, mert régóta kevesekkel tartok  kapcsolatot, és nem sok változott, kicsit gyarapodott. 
A barátaim hasonló értékrenddel bírnak, és most is jókat beszélgetünk a délelőtti napsütésben sétálva , parkolóra helyezve a mindennapok nehézségeit. Van aki  a Home-Officeből ugrik ki, van aki munkába menet. Friss kávét a dohányboltokban lehet kapni és a fák alatt padokon ülve néhányan összeülünk minden héten most is. Esténként pedig a friss levegőt élvezve sétálok többnyire egyedül, de időnként akad kísérő, és ma is lesz egy kis összejövetel szűk körben.  :)

Sokkal könnyebben ismerkedünk, beszélgetünk a kimerészkedőkkel.
A kutyát, gyermekeket sétáltatókkal, idősekkel  már mosolyogva köszöntjük egymást. Nem retteg mindenki szerencsére.  Néha megállunk pár gondolatra olyanokkal is, akikkel eddig nem.  :)
adid762#3782020-04-25 08:18:54
Az én pálinkámból nem lesz kézfertőtlenitő. Donald Trump dokinak viszont fizetek egy nagy házmestert domestosból. Ami marad az a harag!  :D 
router#3772020-04-25 06:12:35
Válasz a(z) 361. üzenetre:

Én a hétvégi rekreációs, idegnyugtató motorozáshoz rendeltem meg egy BT Ear(vagy air?)podot, hogy sisak alatt lehessen hordani, fülbemászóan ugye. A kibaszott eMAG nem tartotta magát a vállalt határidőhöz, így jövő héten kapom meg. Azért elmondtam nekik (bár falra hányt borsó, leszarják, az Ügyfélszolgálat gagyi, részvétlen), hogy ha ezt tudom, akkor én is inkább sorba állok 15 óra előtt valahol, és akár 1-2 ezerrel drágábban, de megveszem. Mivel én is ilyen idenekemazonnal fajta gyerekes hozzáállást képviselek, ha valamit a fejembe vettem lelkesen, nagyon bosszant.
Ne vásároljatok tőlük, egy inkorrekt román banda. 
Sok van már a rovásukon, ahogy olvastam a visszajelzéseket. Ezt nem lehet a vírusra fogni. 
router#3762020-04-25 05:56:37
Válasz a(z) 364. üzenetre:

A hozzászólásaid alapján elég régóta rotyog már az a pöri.
Én más szerre tippeltem mondjuk, de még az is lehet, hogy.

Most meg CDfa time van, leszakítottál róla egy albumot és zenélsz is? :-D
cdfatime#3752020-04-24 22:38:31
A(z) #375 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.
cdfatime#3742020-04-24 22:33:26
A(z) #374 hozzászólást a hozzászóló vonta vissza.

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-433]



Ajánlott szobák
#bdsm_szoba3510BDSM - extrém szexualitás

#bepo2000100Különösen perverz
Ajánlott szobák
#biszex_szoba101130Biszexuális vagy, be kell lépned!
Ajánlott szobák
#maszti_szoba600Eropolis hivatalos maszti szobája

#centrum_szoba210Belvárosi szexmentes csevegő
Ajánlott szobák
#homo_szoba5970Meleg férfiak egymás között
Ajánlott szobák
#hetero_szoba4260Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.

#hegylako012101Tapasztalt
Ajánlott szobák
#profi_csajok810Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik200Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba2530Transzszexuális csevegő








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.