hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóDereng a homály

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > dunadan > 5

hirdetés

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


dunadan blogja


Igenek harca
Remix nyolc évvel az eredeti után. Akkor a nemek, most az igenek körül dúl a harc változatlan intenzitással.
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

Dereng a homály
#5 (2020-01-15 22:00:48)

Alig pár héttel az első jelentkezésem után, ideje folytatni az akkor megkezdett gondolatokat. Tény, hogy az én drága Brunó barátom már akkor kilőtte a megfejtést, hogy a vizsgált folyamat központi szereplője maga a kérdező; de talán az felismerésig vezető út is érdekes lehet, így most inkább arra helyezem a hangsúlyt.
Ha azt mondom, hogy még e rövid idő alatt is egyértelmű bizonyítást nyert, hogy egy férfi számára nemigen létezik az Eropolisnál hátrányosabb platform, akkor nehéz lesz megmagyarázni: ugyan miért jöttem vissza mégis, holott nagyjából bárhol másutt ezerszer egyszerűbb?
A válasz, mint nagyjából minden más az életemben, összetett. Részben azért, mert meglett korom ellenére még mindig nem halt ki belőlem teljesen sem a vadászösztön, sem a versenyszenvedély. Kérdezem én: hazai vagy könnyített pályán megmérettetni, ugyan mióta kihívás? 
Úgy vélem, a kézilabda válogatotthoz hasonlóan mindenkinek ott kell megmutatni. hogy mit tud, ahol a legkiélezettebb a verseny, ahol a legjobbak sem mehetnek biztosra. Ez motivált nyolc évvel ezelőtt is és az azóta megtett hatalmas út ellenére vagy talán épp azért, innen a mostani kíváncsiság is.
Kevéssé fennkölten fogalmazva: egyszer csak megjelent a fejemben a vágy, hogy beszélgessek a sok évvel ezelőtti lenyomatom ismerőivel, miközben pillantást vetek a hely mai felhasználóira.
Elszomorító látni, ahogyan leegyszerűsödött, kiürült a közösségi funkciók itteni használata. Mintha csak a közösben történő értelmes beszélgetés kizárná a mellette folyó privát csevejeket vagy az ottani kérdések, válaszok bárkit is bármire köteleznének. Holott gondoljunk csak bele, ennek pont az ellenkezője az igaz. Ez működött régen és menne ma is, ha lenne néhány tag, aki hinne ebben.
Igaz, a jelenlévők arroganciája mit sem változott az évek folyamán, sőt; de ez nem mentség senki számára. Ha már így is, úgy is fent, jobban mondva bent van valaki – mind you: a lila világ kontextusában ez azért nem akármilyen különbségtétel – akkor miért ne beszélgethetne másokkal, akár a konkurenciával is? Akár tényleg izgalmas, a helyhez közeli témákról is, Isten ne adj a másik nem képviselőit sem fogja senki sem megostorozni, ha épp a tétnélküliséget kihasználva, ők is beszállnak, elmesélik ők, hogy látják. Tudom, és akár én is idézhetném Ady untig ismételt szavait holmi álomról és annak életszerűségéről.
Amit még le szerettem volna írni, holott nem az itteni platformról származó élmény: káprázat és döbbenet az új világ, ahol több generációval arrébb is simán indulhatnak kapcsolatok. De erről majd legközelebb, ma ünnepelni kell a fiúkat, mert amit Svédországban az EB-n letettek az asztalra az elmúlt napokban, arra nehéz jelzőket találni!

18 hozzászólás |

Hozzászólások

jeriko
#18 (2020-01-27 22:25:39) |
#pandora: 
El se mentem.  :napersze: 
Vagyis de.
 :D 
pandora
#17 (2020-01-27 18:25:49) |
#jeriko: 
Na még egy visszatérő. :D 
jeriko
#16 (2020-01-27 15:37:31) |
 #pandora: 

https://csubakka.hu/a-torok-kemenyseproje
pandora
#15 (2020-01-18 12:24:32) |
#dunadan: 
Nekem folyamatosan kaparja a torkomat. :D  :vigyor: 
pandora
#14 (2020-01-18 12:21:25) |
#macaron: 
 <3 
Emlékszem arra a belépődre. Az éjszaka közepén, baromi elkeseredett voltam, fekavart, felháborodott, meg minden ami olyankor van amikor jól kibacnak az emberrel  :napersze: és akkor egyszercsak megjelentél és beírtál, a szokásos duplapontos, tömör verzióban, hogy az az ember szart sem ér. Nagyon jólesett az akkor, pont jókor és jó volt. :*  <3 

Az élet, a pörgés, a jófejség az egyik valóban, amiből kevés képviselő van errefelé, meg pont az ilyen egymásra figyelés is.
Pedig ha mindenki a maga dolgával foglalkozik, abból nehezen lesz társasági esemény. :(
dunadan
#13 (2020-01-17 07:04:53) |
#pandora: a gond csak az, hogy nem én vagyok a megfelelő ember a megírására, pedig maga a téma már régen is kaparta a torkomat 
dunadan
#12 (2020-01-17 06:56:01) |
#macaron: Tetszenek az írásai!
macaron
#11 (2020-01-17 02:30:58) |
#dunadan: "Nekem érthetetlen a közöny, ahogyan az ittlévők beleállnak az elsilányulásba." én nem vagyok közönyös, mert fájlalom, volt ez jó oldal, és lehetne is még, csak:
- a fejlesztők ez ellen dolgoznak
- nyamvadt tagok nem fizetnek elő az istennek se
- a néhány jófej, aki igyekszik felrázni a többieket, széllel szembe pisil sajna
nademajha blogolni kezdesz! :)

amúgy nem hízelgek soha, érdekemben sem áll, ami pozitívumot mondok, mind tény, én csak hangot adok neki
macaron
#10 (2020-01-17 02:21:56) |
#dunadan: Pandora azok közé tartozik, akik életben tartják az oldalt! Egyszer csak miatta jöttem vissza :) olvass csak bele a blogjába, meglátod! 
pandora
#8 (2020-01-16 23:15:46) |
#dunadan: 
Lefújtam az üzenetről a púdert és át is jött. :D :D

Oh, ha szerinted ennyiben merül ki a hely hanyatlása, akkor még nem voltál itt eleget. :napersze:  (Vagy túl sok jószándékú figyelmeztetést kaptál hogy itt én vagyok a főgonosz, akit jobb elkerülni :D )

Komolyra fordítva: valóban érdekes bejegyzés lenne egy férfi tollából, hogy vajon milyen célokat lehet elérni az Erón, mire is alkalmas és mire nem. ;) Érdeklődve várom eme komplex és érdekes témában a kilátásba helyezett posztod. ;) :D
pandora
#7 (2020-01-16 23:09:17) |
#borzaslany: 
Odaírtam, hogy nem ismerem. :D  ;) 

dunadan
#6 (2020-01-16 21:34:15) |
#borzaslany: Ott a pont!
borzaslany
#5 (2020-01-16 20:58:48) |
#pandora: Ha ismernéd, nem írtál volna ilyet.
 ;)  ;) 
dunadan
#4 (2020-01-16 19:24:23) |
#pandora: Pozitívan és a humort is szem előtt tartva azt mondanám: külön köszönet, hogy máris szemléltetted, amit a hely hanyatlásáról írtam :D :D :D
Komolyabbra fordítva: az általam ismert virtuális helyek közül bármelyik alkalmasabb az általad vélelmezett célok elérésére, mint az Ero, de ez a téma van annyira komplex és érdekes, hogy inkább majd egy önálló bejegyzésben szeretném kifejteni.
(én sem ismerlek, hisz te akkor jöttél, amikor én már elmentem innen, de remélem átér a valódi üzenetem)
dunadan
#3 (2020-01-16 19:17:34) |
#macaron: Azért óvatosan azzal a széppel, mert a végén még elpirulok, ami elég rég nem fordult elő velem. Nekem érthetetlen a közöny, ahogyan az ittlévők beleállnak az elsilányulásba.
pandora
#2 (2020-01-16 15:53:40) |
"Kevéssé fennkölten fogalmazva: egyszer csak megjelent a fejemben a vágy, hogy beszélgessek a sok évvel ezelőtti lenyomatom ismerőivel, miközben pillantást vetek a hely mai felhasználóira."

 :napersze: 
Még kevésbé fennkölten fogalmazva: egyszer csak megjelent a fejemben a vágy, hogy ismét végigdugjam akiket sok évvel ezelőtt, miközben begyűjtök hozzá még új trófeákat.

(Nem ismerlek, így csak remélem hogy a fennkölt stílus mellé humorérzék is társul. De ennyi púder beszívása után csoda ha nem köhint egyet az ember lánya.) :vigyor: 

macaron
#1 (2020-01-16 03:47:34) |
Sajnálom a rossz tapasztalataidat, én itt voltam 8 éve, lehet h 6, de akkor minden teljesen más volt. Rengeteg volt a szájtátó, önmutogató, paraszt, kamus akkor, de szép számmal voltak itt értékes, izgalmas emberek is. A csetszobákban hajnalig ment a viccelődés, lelkizés, politika, évődés, nem is túl közönségesen, sőt! Élénk blogolás folyt, eszmecserék, viták, barátkozás, rengeteg komment. Találkozók szerveztek a bloggerek, amin bárki részt vehetett. Ha volt türelme az embernek szűrni az ocsút, egész jól érezhette magát itt szinte bármikor.
A végteleges elcsesződés a bizalompontokhoz kötött funkciók bevezetésekor alakult ki. Ma sokkal kevesebb a képkunyiző, faxverő, 5 bites tag, de azok is mind kiregeltek, akik csak a társaság miatt voltak itt, beszélgetni :(
Hulla csend van, és unalom. Gyakran be sem kapcsolom a privit, be sem lépek a csetszobákba. 
Én így látom.
Ami téged illet, márhogy az akkori Dunadant, te is a drágakövek közé tartoztál, nem a tökéletességed, hanem a különlegességed miatt. Egy elképesztően intelligens, vakmerő, kissé hiú, nagyon szép férfira emlékszem.
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.