Nem szabad a tehent...
A naplót írjabarna72
Hmmm!
Áttekintés
Összes napló bejegyzés
2
0
205
Számodra látható napló bejegyzés
205
következő
összes bejegyzés
előző
Oroszlánság
Bár nem várom, hogy egykori oldalbordám társkeresése és annak buktatói felől valamilyen képet kapjak, mégis van két (pontosabban három) információs szupersztráda, akik akarva akaratlanul megsúgják az aktuálist. 
Az egyik ilyen a gyerekeim, a másik az anyám. Az előbbieknél ügyes kérdezgetéssel ki lehet húzni a lényeget, az éppen aktuálisról. Nem a kíváncsiság hajt, (na jó az is :D ) hanem a gyerekeim szempontjai.
A másik az anyám, akit nem kell faggatni. Faggatja ő az exemet, amikor épp az unokáiért megy.
Most is így volt. Tegnap midőn elzarándokoltam a háziorvosomhoz, természetes volt, hogy felugrom a szüleimhez is, akiknél a rossz idő miatt otthon voltak a gyerekeim (anyámék vigyáznak a suliig rájuk). Két nagy ölelés közben már kaptam az infót, hogy bizony az exem balatoni, a párjával közös lakókocsis kempingezésben volt egy pillanat, amikor az éppen aktuálisnál (van egy 7 éves fia) elszakadt a cérna és épp az én gyerekeim miatt. A feje egy nagy szájjá változott és az esetről innen a fél kemping tudott.
Ez az eset a hattyúdala lett kapcsolatuknak.

Személy szerint nagyon örülök, hogy a gyerekeimmel való bánásmód perdöntő a megfelelő társ kiválasztásánál, (Ugyanis nem ez volt az első ezen okok miatt elkövetett szakítási alkalom.)
ugyanakkor felvetődött bennem a kérdés: Mi férfiak mind ilyenek vagyunk? A saját gyerekünk miatt kenyérre lehet kenni a vaj szívünket, míg a másé megkeményíti ugyanazt? Inkább felfalnánk a másét, hogy sajátot nemzhessünk, mint az oroszlánoknál? :(((( Borul ez a "tehenet borjastul" szisztéma? 
8 hozzászólás
A bejegyzéshez nem szólhatsz hozzá

Hozzászóláshoz előbb be kell lépned. Ha nem vagy még tag, előbb költözz be!

Hozzászólások
edesehes#160#8
előzmény
#barna72: 11 éves lányom péntek esti mondata: Utálom, de olyan kedves, titokban már megkedveltem!
barna72#160#7
előzmény
#bicats: A gyenge láncszemnek valóban ki kell esnie. A kiesésig vezető út viszont megmutatja, hogy kivel is állunk szemben. ;)
barna72#160#6
előzmény
#bentley: Ott van a lényeg a végén. "a borjút önmagáért"

Tudom néha pokolian nehéz. Találkoztam olyan három évessel aki azzal kezdte a kontaktust, hogy jól bokán rúgott egy üvöltés kíséretében. 
barna72#160#5
előzmény
#edesehes: Főként akkor repül a vasalóval együtt, ha rosszul tud vasalni. :)

A bátyám második feleségének nagyobbik lánya (15  évesen) mondta azt, a bátyámról: "Megpróbáltam utálni, de képtelen voltam rá."  

Csak hogy legyen ellenpélda is.
1 válasz erre
suzye#160#4
Elképzelhető, hogy megvan a férfiakban, az az ősi ösztön, ami kitúrásra készteti a másét, a sajátja érdekében. De, pont attól vagyunk emberek, hogy ésszel és lélekkel éljünk (hisz e kettő valamiért csak adatott nekünk embereknek), ne állatias ösztönöktől vezérelve, még akkor is, ha ez sokszor, sokaknak gondot okoz. Helyesen cselekedett az exed.. :) 
bicats#160#3
A gyenge láncszemnek ki kell esni.. és még finom voltam, ha az én unokaöcséimmel, unokahúgommal ment volna nyaralni az említett delikvens, szerintem gyalog hazafutott volna a Balcsiról :D :D
1 válasz erre
bentley#160#2
Szerintem ez nálunk nem úgy van, mint az oroszlánoknál. Itt sem egyszerű, de én azért bízom abban, hogy a többség tényleg elfogadja a borjút a tehénnel együtt, netán a borjút is önmagáért.
1 válasz erre
edesehes#160#1
Igen, borul a tehenet borjastul. A leggyakrabban az történik, hogy a kamaszodó, szemtelen gyerekeinket nem tudjátok elfogadni, hiszen ez nem is könnyű. Ráadásul a gyerekek sem akarják elfogadni azt, hogy az eddigi életükbe beleszólhat egy új apuka. Lehetetlenség az is, hogy "nem a Te gyereked" ne szólj bele, hiszen ha együtt élünk, nyaralunk, vagy bármi, akkor a döntéseknek is közösnek kell (lene) lenni, minden szinten. A megoldás az lenne, ha nem kidobnánk  a rosszat, hanem megjavítanánk, de valahogy nem megy ez a házasságjavítósdi, hiszen ahogy a vasalót kidobtuk, úgy repül a házastárs is. .....
1 válasz erre
Beköltöznél Eropolisba?
Elfelejtetted a jelszavad?
Információ
A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.